Ribe (fi)

Ribe (fi)

Ribe osoitteessa Vene 7, on korkeatasoinen ravintola vanhassakaupungissa, joka kokkaa skandinaavista ruokaa ranskalaisilla vivahteilla. Ribe käyttää vaihtuvissa listoissa kulloisenkin kauden satoa sekä lähituottajien raaka-aineita. Ribe on toistuvasti rankattu korkealle Viron 50-parhaat ravintolat listalle kuten vuonna 2017. Ravintolassa on kaksi kerrosta ja kesällä suositulla kadulla on myös ulkona terassi. Sisustus on skandinaavinen, väritys rauhallinen ja salissa on myös kivoja yksityiskohtia. Joku sanoisi että trendikäs paikka.

Ilallisen aluksi ystävällinen tarjoilija tuo meille kokin tervehdyksen, pienen alkuruuan joka nostattaa odotuksia. Samalla runsaasti hyvää leipää joilla pääseekin tunnelmaan. Järveotsan tilan viiriäinen oli maukas samoin kuin uppopaistettu turska. Annokset ovat suurempia kuin perinteisissä fine dining paikoissa ja tuo mieleen Ranskan maaseudun laadukkaat paikat. Esillepanossa on yksityiskohtia, tiettyä roheutta ja sitäkin kautta elämys on miellyttävä. Jälkiruoka on melko kookas mutta onneksi tilasimme vain yhden joten se on kiva jakaa. Ravintola on rakentanut oman menu kokonaisuuden myös kasvisruaan ystäville. Huhtikuussa sen haaste on uuden sadon odottelu joten kevättä kohti ja seuraamme tilannetta.

Palvelu on ystävällinen ja nopeaa, paikassa on tarpeeksi henkilökuntaa. Tarjoilijat puhuvat hyvää englanti ja he esittelevät huolellisesti tarjoiltavat annokset. Tämä on ehdottomasti kohtuuhintainen paikka. Ribeen voi helposti varata pöydän internetistä.

ribe restaurang ravintola vanhakaupunki gamla stan tallinn tallinna.JPG
 
Lennusadam - Sjöflyghamnen (sv)

Lennusadam - Sjöflyghamnen (sv)

Kuldmokk (sv)

Kuldmokk (sv)