Att göra i Tallinn

Att göra i Tallinn

Energia - Upptäckarcentrum

Energia Upptäckarcentrum är ett vetenskapsmuseum med inriktning på natur, teknik och fysik för hela familjen. Här finns mycket att titta på och experimentera med. Centret ligger i ett gammalt elverk som efter grundrenoveringen öppnades i juni 2014.

Kumu konsmuseum

Kumu är Estlands konstmuseum och finns vackert beläget i Kadriorgparken i Tallinn. Här finns olika fasta och tillfälliga utställningar.

Lennusadam - Sjöflyghamnen

Lennusadam är ett ultramodernt sjöfarts- och militärmuseum i stadsdelen Kalamaja. Utanför finns många historiska fartyg. Här finns mycket att titta på och göra för hela familjen. Stället är stort så reservera tillräckligt med tid.

NUKU - Dockteatermuseum

NUKU-muséet i gamla stan är en modern konst- och dockteatervärld med flera teatersalar, utrymmen för workshoppar, dockteatermuseum och café. Här kan man både titta och prova och göra själv. Passar hela familjen.

Paks Margareeta - Fat Margaret

I Tallinns tjockaste kanontorn, mellan hamnen och Gamla stan, finns Estlands sjöfartsmuseum Paks Margareeta, Pikk 70. Snyggt renoverat museum med mycket trappor och en takterrass.

Parken Kadriorg

Parken har en yta på 85 hektar och här finns Kadriorg palatset, en japansk trädgård, rosenträdgård, Laululava, presidentens officiella residens, flera museér, lekpark för barn mm. 

Promenad på muren

För en liten peng kan man promenera på en del av muren i gamla stan. Fin utsikt, staden ser helt annorlunda ut uppifrån med alla vackra röda tak.

Rahva Raamat

Rahva Raamat i Viru köpcenter är en bokhandel som är värd att besöka, inte bara för att köpa böcker. Här finns mycket smått och trevligt och också två caféer.

Rådhusapoteket

Vid Rådhustorget finns Europas äldsta apoteket som har fungerat på samma plats, Raeapteek. Här kan man läsa hur apoteket fungerade förr och vad man kunde köpa och titta på gamla föremål.

Tallinn Viimsi Spa och 18+

En halvtimme från Tallinn som erbjuder något för alla åldrar. Här finns en avdelning med rutschbanor för barn, ett spa för vuxna, biograf, restauranger, hotell, skönhetssalong, innelekpark osv.

Tornet i Sankt Olavs Kyrka

Klättra upp i tornet och njut av den ljuvliga utsikten. Beakta att det inte finns någon hiss, tornet är högt och på vissa ställen är det ganska trångt.

 

 

 

 

Spa Tallinn (fi) (sv)

Spa Tallinn (fi) (sv)

Tekemistä Tallinnassa

Tekemistä Tallinnassa