Balti Jaama Turg (fi)

Balti Jaama Turg (fi)

Baltian rautatieaseman tori on rakennettu täysin uusiksi. Uusi tori on sekoitus vanhaa ja kokonaan uutta. Ulkona katoksen alla on hedelmä- ja vihannesosasto sekä minimökkejä joissa erilaisia kauppoja. Sisällä on erikseen kala-, liha-, design-, vaate- ja antiikkiosastot. Alakerrasta löytyy kunnon ruokakauppa. Tori yhdistää alueen Baltian rautatieasema-Depoo-Telliskivi Loomelinnak ja samalla kokonaisuuden houkuttelevuus lisääntyy. Kävijämäärä jakautuu tasaisemmin isolle alueelle ja kävijät saavat uuden syyn palata sinne. Vanhasta kaupungista on henkisesti minimaalinen kynnys kävely Telliskiveen. Tätä on kaivattu.

Sinne pääsee: Raitiovaunuilla 2 BaltiJaam pysäkiltä tai kävellen keskustasta 15 minuutissa.

Vanhoista rakennuksista on käytetty taitavasti joitakin seiniä uudessa kokonaisuudessa. Lisäksi on rakennettu hyvällä maulla uutta ja toimivaa tilaa. Viihtyvyyttä on lisätty rakentamalla toiseen kerrokseen johtaville portaille nurmikkotilkkuja ja penkkejä. Aurinkoisella päivällä terassilla on kiva syödä torilta tai Depoo alueelta ostettuja herkkuja.

Torille on tullut todella kiinnostavia vanhoja tuttuja. Kruununjalokivinä ravintolamaailmasta löytyy Ristikheina kahvila ja Muhu Pagarid leipämyymälä ulkomökistä. Herkkukauppoja on monia esimerkiksi Gruusialainen ja Italialainen. Paikasta tuli heti suosikkipaikkamme.

 
Spa Tallinn (fi) (sv)

Spa Tallinn (fi) (sv)