CitySpa (sv) slutat

CitySpa (sv) slutat

 

CitySpa, Rävala Puiestee 4 mellan Stockmann och Kaubamaja, är ett spa i centrum, ett spa av lyxigare sort. Om du vill ha en lugn och avslappnad spaupplevelse och det lilla extra är CitySpa stället för dig. Här finns inga rutschkanor och sprutande fontäner eller barn utan bara lugn och ro. När man stiger in i receptionen känner man lugnet och en behaglig doft. Välkomsten är trevlig och personalen är vänlig och kunnig. Vi blir visade var vår bokade massage kommer att äga rum och var omklädningsrummen finns. Handduk, badrock och sandaler ingår. I omklädningsrummet spelar lugn musik. Jag ser mig omkring och kan konstatera att här inte finns så många andra än jag. Duscharna finns i små bås med dörr och allt känns fräscht. Här finns ett turkiskt hamam, väldigt mörkt, men skönt och en vanlig bastu. Dessa är båda unisex så glöm inte handduk eller baddräkt. Vi hinner njuta i bassängen och jacuzzin. Bredvid den stora bassängen finns avslappningsområde med sköna britsar. Utrymmet är vackert designat och materialen är mörka och glansiga. Vattenytan är mörk och det är svårt att säga var vattnet slutar och kanten börjar. Ett perfekt ställe att flyta omkring och njuta av den lyxiga atmosfären. 

Sedan lindar vi in oss i våra badrockar och förflyttar oss till behandlingsavdelningen. Här fortsätter den behagliga och lugna stämningen. I behandlingsrummet spanar jag in två olika sorters handduksugnar som alltså värmer handdukarna och även här håller den höga standarden i sig. Efter massagen kan vi bara konstatera att hit vill vi komma igen. 

Om man känner sig aktiv kan man först ta ett pass i det mångsidiga gymmet som finns i samma utrymmen. 

Jag bokade massage via nätet och det fungerade utmärkt, fick snabbt svar och erbjöds lediga tider. CitySpa har en fin nätsida med bilder och beskrivning av behandlingarna man kan boka.

Stolen som hänger från taket som syns på foto får man tyvärr inte använda...

 

 

 
Joulutori Raatihuoneentorilla (fi)

Joulutori Raatihuoneentorilla (fi)

Kumu konstmuseum (sv)

Kumu konstmuseum (sv)