Gourmet Coffee Kadriorg (sv)

Gourmet Coffee Kadriorg (sv)

Gourmet CoffeeL.Koidula 13, ligger nära parken Kadriorg. Här finns en coffeeshop där du kan köpa kaffe och tillbehör. Caféet är ganska stort och indelat i två rum, det första med servicedisken och bekväma soffmöbler, böcker och spel och en öppen spis och det andra rummet inrett i skandinavisk stil. Här finns också en terrass på innergården, en ut mot gatan och ett utrymme man kan hyra för privata tillställningar.

Caféet är specialiserat på kvalitetskaffe och te och utbudet är brett. Servicen är vänlig och personalen kunnig och man bemöts alltid med ett leende. Du kan beställa dagens kaffe, som är nyrostat, koppvis eller betala en summa och dricka hur mycket du vill. Dagens kaffe har ofta varit från Centralamerika när vi har besökt caféet. Här får man olika sorters specialkaffe, för hand bryggt kaffe (single estate) tillverkat med V60, Aeropress eller Chemex. Sifon finns också. Te utbudet är också stort och här finns dessutom lokala öl- och cidersorter.

Stämningen är trevlig och här kan man äta frukost, lunch, middag, en smaskig tårtbit eller dricka en kanna te med goda vänner. Caféet är populärt bland lokalbefolkningen och ibland ser man att en och annan turist har hittat hit. Här trivs barnen i lekhörnan och hundar är också välkomna. Man ser ofta små hundar i blingbling kassar eller stora hundar som promenerar efter sin ägare och lägger sig under bordet. 

Gourmet Coffee har i januari 2017 öppnat en ny restaurang Juur nära flygfältet.

Ta dig hit: promenera från centrum på ca 20 minuter eller spårvagn 1 och 3, hållplats Kadriorg.

Alla inlägg med label Kadriorg.

gourmet coffee kadriorg tallinn tallinna kahvila cafe.JPG
 
NUKU museo ja nukketeatteri

NUKU museo ja nukketeatteri

Epic Coffee (fi)

Epic Coffee (fi)