Rådhusapoteket (sv)

Rådhusapoteket (sv)

Vid Rådhustorget finns Europas äldsta apoteket som har fungerat på samma plats, Raeapteek. Om du kommer från hamnen till Rådhustorget hittar du apoteket uppe i högra hörnet. Apoteket har funnits sedan 1400-talet och du kan än i dag handla här. 

Under medeltiden sägs det att här såldes fladdermuspulver, ormskinnsdryck, mumiesaft och pulveriserade enhörningshorn samt varor som sylt, te, rödvin, krut och marsipan. Marsipanen var en av apotekets bästsäljare. I det främre rummet kan du köpa flaskor med olika örtblandningar inspirerade från medeltiden samt moderna produkter och i det bakre rummet finns en utställning med föremål och läkemedel från 1600-1900-talen. Här kan du också läsa om dem och bl.a. varför det hängde en uppstoppad krokodil i taket. Gå in på apotekets hemsida, här finns också mycket intressant.

raeapteek tallinn tallinna gammalt apotek vanha apteekki vanhakaupunki gamla stan.JPG

Juniper berry - enbär, ett om dagen för att hålla kräksjuka på avstånd...hmm och en fin liten burk. Kan inte låta bli att inse att det här var en turistfälla...men lite roligt i alla fall:).  

 
Kuldmokk (sv)

Kuldmokk (sv)

Tallinna Viimsi spa ja 18+ (fi)

Tallinna Viimsi spa ja 18+ (fi)