Tekemistä Tallinnassa

Tekemistä Tallinnassa

Lennusadam (Lentosatama)

on huippumoderni meri- ja sotamuseo. Lentosatama on suunniteltu koko perheen kohteeksi ja se on hyvin lapsiystävällinen. Tästä on hyvä aloittaa kun suunnittelee tekemistä Tallinnassa.

NUKU museo ja nukketeatteri

on nykyaikainen teatteritaidemuseo kokonaisuus. Siellä on useita teattereita, työpajatiloja, teatterimuseo ja kahvila. Museo sijaitsee kivalla paikalla vanhassa kaupungissa Nunnen ja Lain kulmassa.

Paks Margareeta - Fat Margaret

Tallinnan paksuimmassa tornissa sataman ja vanhan kaupungin välillä sijaitsee Viron Merimuseo. Torni on rakennettu osaksi muuria puolustamaan sataman kautta kaupunkiin pyrkiviltä vihollisilta.

Energia Oivalluskeskus

on tiedekeskus joka on keskittynyt maantieteeseen, tekniikkaan ja fysiikkaan. Siellä viihtyy koko perhe. Keskus sijaitsee historiallisessa vanhassa voimalaitoksessa ja se avattiin täydellisen remontin jälkeen kesäkuussa 2014.

KUMU taidemuseo

on Viron taidemuseo ja sijaitsee kauniilla paikalla Kadriorgin puistossa Tallinnassa. Museo avattiin vuonna 2006 ja siellä säilytetään suurinta osaa Viron taidemuseon kokoelmista.

Kadriorgin puisto

on 85 hehtaaria ja sinne mahtuu japanilainen puutarha, ruusutarha, Laululava, presidentin virka-asunto, Kadriorgin palatsi, Mia-Milla lasten museo sekä KUMU taidemuseo.

Pyhän Olavin kirkon torni

vihittiin käyttöön vuonna 1519. Kirkko on Tallinnan symboli ja tunnetuin maamerkki. Kylmän sodan aikana, tornia käytettiin kohteiden seuraamiseen sekä maineikkaan KGB:n radiomastona.

Kino Kosmos IMAX

on Suomen lähin täysiverinen IMAX sali. Siellä on myös kaksi pienempää salia, joissa esitetään 2D ja 3D elokuvia. Rakennus on 1960-luvun suojeltua arkkitehtuuria ja tyylikkäästi remontoitu.

Muurillakävely

Kaupungin muinaselle puolustusmuurille pääsee käymään ja katsomaan sieltä vanhaa kaupunkia. Muurille pääsee Hellemanin torniin kautta Müürivahe 48 joka taas on Viru kadun ensimmäisiä poikkikatuja.

Kirjakauppa Rahva Raamat

Viru ostoskeskuksessa on kirjakauppa jossa kannattaa vierailla muutenkin kuin kirjoja ostamassa. Kirjakauppaketjulla on liikkeitä myös muualla Tallinnassa ja Virossa.

Tallinna Viimsi spa ja 18+

Rakennuskompleksista löytyy kylpylä ja vesipuisto Atlantis H2O, kokoustilat, terveys- ja kauneuskeskus, Spa 18+, Black Rose pub (ravintola ja iltaisin bändejä), erinomainen kuntosali, lasten luistinrata ja elokuvateatteri.

Balti Jaama Turg (fi)

Baltian rautatieaseman tori on rakennettu täysin uusiksi. Uusi tori on sekoitus vanhaa ja kokonaan uutta. Ulkona katoksen alla on hedelmä- ja vihannesosasto sekä minimökkejä joissa erilaisia kauppoja. Sisällä on erikseen kala-, liha-, design-, vaate- ja antiikkiosastot. Alakerrasta löytyy kunnon ruokakauppa.

Att göra i Tallinn

Att göra i Tallinn

Kivi Paber Käärid (fi)

Kivi Paber Käärid (fi)