Tallinna Viimsi spa ja 18+ (fi)

Tallinna Viimsi spa ja 18+ (fi)

Viimsi Spahan, Randvere tee 11, pääsee helposti bussilla 1A Hobujaamasta Virua vastapäätä. Bussimatka kestää noin 30 minuuttia. Matkalla voi ihastella rantanäkymiä sekä kaartuvaa niemeä. Viimsi kunta sijaitsee Tallinnasta länteen ja on Viron vaurainta seutua. Täällä on muutama Spahotelli jotka tarjoavat palveluja kaikenikäisille. Olemme asuneet kylpylähotelli Viimsi Spassa ja tehneet useita retkiä sinne Tallinnasta. Positiivinen kokemus joka kerta ja aina hujahtaa puoli päivää iloisesti. Hotellirakennus on laaja ja siihen on rakennettu uusia osia kysynnän kasvaessa. Rakennuskompleksista löytyy kylpylä ja vesipuisto Atlantis H2O, kokoustilat, terveys- ja kauneuskeskus, Spa 18+, Black Rose pub (ravintola ja iltaisin bändejä), erinomainen kuntosali, lasten luistinrata ja elokuvateatteri. Hotellin asukkaat voivat käyttää kylpylää ilmaiseksi ja saavat alennuksen muista palveluista. Kylpylän yhteydessä on iso uima-allas, pieniä porealtaita, 7 erilaista saunaa, ulkoallas jonka yhteydessä myös sauna jne. Perinteinen sauna on suosikkini ja se onkin monesti täynnä. Viihdekompleksiin voi ostaa erilaisia paketteja: sisäänpääsy spahan tai spa +18, hoitoihin, kuntosalille, elokuviin tai yhdistelmiä joissa lounas. Lapsia varten on omat combot sisältäen esim luistinradan, kylpylän ja ruuan.

Spa 18+ on meidän suosikki yhdessä monipuolisen kuntosalin kanssa. Hotellin asiakkaat saavat alennuksen lipusta ja ulkopuoliset täyden hinnan joskin rauhallisempaan aikaan vähemmän... Kannattaa maksaa jos haluaa nauttia luksus spasta ilman lapsia ja ruuhkaa koska paikkaan otetaan vain rajoitetusti kävijöitä. Pukukaapissa on pyyhe ja kylpytakki joilla voi seikkailla myös perinteisen span puolelle jos välttämättä haluaa. Kulta kiiltää, taustalla soi vaimea lounge musiikki ja valaistus on sopivan himmeä. Kun tulee ulos pukuhuoneosastolta, tuntuu että on tullut toiseen maailmaan. Siellä on suuri allas, kuplakulmauksilla ja laguuneilla, pieniä altaita joissa eri lämpöistä vettä. Ison altaan yhteydessä on baari josta saa drinkkejä ja pikkusyötävää esim. jäätelöä. Samassa kerroksessa on höyrysauna ja kaksi tavallista saunaa joissa eri lämpötilat.

Akustiikkaa pehmentää vihreä sammalseinä.

Akustiikkaa pehmentää vihreä sammalseinä.

Kylpyläosaston perinteiset spa-hoidot ja fasiliteetit alakerrassa. Siellä on turkkilainen sauna (hamam), sauna jossa voi nautiskella Saarenmaa mudasta ja höyrysauna suolakylpyihin. Huoneen ulkopuolelta voi valita purkin jossa on savea, suolaa hunajalla tai öljyllä. Sitten vain saunan kaakelitasolle höyryyn hieromaan sitä iholle. Suihkun kautta, kiiltävä teleportin näköinen ja uusintakierros. Alhaalla on juomavettä, hedelmiä tarjottimilla, tupakkakoppi ja rentoutumishuone. Relaxing tilassa on ääniä vaimentaa verhot ja oikea sammalseinä. Spassa voi varata jännittäviä hierontoja, hoitoja, hamam kylvetyksen joita rituaaleiksi kutsutaan tai Garra Ruffa kala-altaan jossa pikkukalat hoitavat ihon puhdistuksen.

Sinne saa hankittua erilaisia paketteja kannattaa vain olla tarkkana ja kysyä että osuu oikeaan paikkaan. Varaus onnistuu netin kautta ja apua saa nopeasti myös sähköpostilla. Internetsivut ovat suomeksi, englanniksi, viron ja venäjän lisäksi.

Turkkilainen hamam.

Turkkilainen hamam.

Olemme käyneet ja pitäneet spahotellin kuntosalista. Se on suuri ja siellä on useita huoneita. Juoksumatto- ja cardiohuone, venyttelytila puolapuilla, rautahuone ja perinteinen konesali. Jos joku laite on vaikea käyttää löytyy samaan lihasryhmään usein toinen malli. Jotkut ovat klassikkomalleja toiset taas uusinta uutta.

Käynti täällä tuntuu on todella luksusta koko keholle ja mielikin lepää. Rento ja suhteellisen rauhallinen paikka. Lotan saa mukaan ilman houkuttelua myös salille.

 
Rådhusapoteket (sv)

Rådhusapoteket (sv)

Ristikheina Kohvik (sv)

Ristikheina Kohvik (sv)